Hoe te ondersteunen bij het vormgeven van relaties en seksualiteit bij mensen met een (L)VB en ASS
Doelgroep: Naasten, ouders en verwanten
Kosten: 5 euro* (Opbrengsten gaan naar stichting Maand van de leuke Seks)
De Praatmethode helpt bij het voeren van gesprekken over relaties en seksualiteit met mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.
De Praatmethode is laagdrempelig, concreet en visueel. De methode is zo opgebouwd dat deze in veel verschillende situaties toepasbaar is, zowel individueel als binnen een relatie.
Het is een praktisch middel om (in)zicht te krijgen en te geven. Inzicht in kennis, ervaringen, wensen, grenzen en behoeften van een cliƫnt. Hierdoor wordt vaak duidelijk(er) welke ondersteuning of kennis gewenst is om eigen seksualiteit of relaties positief vorm te kunnen geven.
Wil jij meer weten over deze Praatmethode, maak dan kennis tijdens het webinar.
Speciaal voor ouders en naasten welke graag met dit onderwerp aan de slag gaan met hun zoon/dochter, familie of ander belangrijk persoon in hun leven.
Uit onderzoek van Rutgers* (2023) blijkt dat er allerlei leidraden en handreikingen zijn welke zich richten op managers en zorgmedewerkers binnen zorgorganisaties. Maar dat er nauwelijks handvatten zijn die zich richten op naasten. Lofjoe is van mening dat de Praatmethode ook geschikt is voor gebruik door ouders, verwanten en naasten. Graag wil zij in een interactief webinar met ouders en naasten de toepassingsmogelijkheden bespreken om te kijken of zij hier mee aan de slag zouden kunnen, willen of durven gaan.
*Veilige zorgrelatie in de gehandicaptenzorg, Rutgers 2023